ανακαίνιση μπάνιου

Τι πρέπει να σκεφτείτε για την ανακαίνιση μπάνιου

Εδώ βρίσκεται τι πρέπει να σκεφτείτε για την ανακαίνιση μπάνιου. Το μπάνιο είναι το  μέρος που οι ιδιοκτήτες σπιτιού αγαπούν να ανακαινίζουν, ακόμη περισσότερο από τις κουζίνες. Ο χώρος είναι μικρότερος, κάνοντας τη δουλειά λίγο πιο εύκολη. Επιπλέον, αυτός ο μειωμένος χώρος σημαίνει μειωμένο κόστος. Λιγότερα δάπεδα και χρώματα, λιγότερα ντουλάπια και πάγκοι.

Η τεχνική εταιρεία AGS Engineering στην Αθήνα αναλαμβάνει πάνω από 40 χρόνια ανακαινίσεις όλων των ειδών και μπορεί να τα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας για την ανακαίνιση μπάνιου στο σπίτι σας. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να κάνετε το μπάνιο σας πιο ελκυστικό, διατηρώντας παράλληλα τη διαδικασία ομαλή, αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική.

Τι πρέπει να σκεφτείτε για την ανακαίνιση μπάνιου

Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό

Όταν έχετε την ευκαιρία να μετατρέψετε το σπίτι σας στο στυλ που θέλετε, κάνετε μια επένδυση στην ιδιοκτησία σας και στον εαυτό σας. Η αναδιαμόρφωση του σπιτιού και του μπάνιου μπορεί να κοστίσει όσο το αφήνετε, και χωρίς έναν σταθερό προϋπολογισμό, το κόστος μπορεί να αυξηθεί.

Η λύση είναι να κάνετε έρευνα αγοράς για ανακαίνιση μπάνιου, να ορίσετε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό και, στη συνέχεια, να προσπαθήσετε να τηρήσετε αυτό το σχέδιο. Αυτό γίνεται ευκολότερο αν επιλέξετε την εταιρεία ανακαινίσεων AGS Engineering  που προσφέρει σταθερή τιμολόγηση και δωρεάν εκτίμηση για την ανακαίνιση του μπάνιου σας.

Σκεφτείτε την διάταξη του μπάνιου

Τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τη διάταξη. Ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος της περιοχής με την οποία πρέπει να εργαστείτε, υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές στη διάταξη του μπάνιου. Ίσως το αρχικό μπάνιο σας ήταν κακώς σχεδιασμένο. Ίσως χρειάζεστε περισσότερο χώρο. Ίσως να θέλετε να επεκτείνετε το μπάνιο σας. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη διάταξη για διάφορους λόγους.

Ένας έμπειρος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη χρήση ενός μικρού χώρου. Η AGS Engineering  μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε το μπάνιο σας κατά την ανακαίνιση για να ταιριάζει στις μοναδικές σας ανάγκες.

Εσοχή για επιπλέον χώρο

Όταν ο χώρος είναι εξαιρετικά μικρός, τα αναλώσιμα όπως σαπούνι με εσοχή, ντουλάπια φαρμάκων, μπορούν να τοποθετηθούν ανάλογα ώστε να πιάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο σε ένα μικρό μπάνιο. Μπορείτε ακόμη και να τοποθετήσετε το φως οροφής σε εσοχή για εξοικονόμηση χώρου.

Φροντίστε για τον εξαερισμό του μπάνιου

Όλα τα μπάνια χρειάζονται κάποιο είδος εξαερισμού είτε με τη μορφή παραθύρου κατάλληλου μεγέθους είτε με ανεμιστήρα εξάτμισης μπάνιου. Για τους ανεμιστήρες μπάνιου, εξετάστε και την χωρητικότητα εξάτμισης σε συνδυασμό με τα επίπεδα θορύβου τους, όταν ανακαινίζετε το μπάνιο σας.

Διαλέξτε το σωστό δάπεδο

Τα δάπεδα από μασίφ ξύλο, παρόλο που εμποτίζουν μπάνια με εξαιρετικό χαρακτήρα, δεν είναι ο καλύτερος τύπος υλικού δαπέδου για μπάνια, από πρακτική άποψη. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε δάπεδο που είναι αρκετά ανθεκτικό για να αντέχει στις δυσκολίες της καθημερινής χρήσης μπάνιου. Τα αγαπημένα δάπεδα μπάνιου περιλαμβάνουν κεραμικά και πλακάκια από πορσελάνη, πολυτελή σανίδα βινυλίου, πλακάκια βινυλίου και δάπεδα από βινύλιο.

Προσαρμόστε το μέγεθος του δωματίου με το χρώμα

Για να κάνετε ένα μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο, βεβαιωθείτε ότι η παλέτα χρωμάτων σας παραμένει στο φάσμα λευκού ή ανοιχτόχρωμου χρώματος. Τα σκούρα χρώματα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Χρησιμοποιήστε λευκά ή ανοιχτόχρωμα έπιπλα μπάνιου. Να σκέφτεστε πάντα δύο φορές για να βάψετε την οροφή του μπάνιου σας με οποιοδήποτε χρώμα, αλλά λευκό ή υπόλευκο, καθώς αυτό τείνει να συρρικνώνει ακόμη περισσότερο το δωμάτιο.

Προσέξτε τον φωτισμό του μπάνιου

Ο φωτισμός είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν όταν σχεδιάζουν ένα νέο μπάνιο. Αλλά θα αναγνωρίσετε αμέσως τον κακό φωτισμό του μπάνιου όταν το βλέπετε και μπορεί να καταστρέψει εντελώς την εμφάνιση και τη χρησιμότητα του χώρου. Σε ένα δωμάτιο όπου οι άνθρωποι πρέπει να ελέγχουν τα μαλλιά και τα πρόσωπά τους, ο φωτισμός είναι συνήθως πολύ χαμηλός. Επίσης, είναι συγκεντρωμένος μόνο σε ένα σημείο δηλαδή, από ένα φωτιστικό οροφής.

Σκεφτείτε να προσθέσετε φωτισμό γύρω από τον καθρέφτη του μπάνιου με τη μορφή κρυφού φωτισμού.  Φυσικά, ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το σχέδιο φυσικού φωτισμού σας, ο ήλιος δύει κάθε μέρα και θα χρειαστείτε ένα εξίσου καλό σχέδιο τεχνητού φωτισμού.

Προσθέστε ανεξάρτητα κομμάτια

Εάν το επιτρέπει ο χώρος, πολλοί διακοσμητές σπιτιού προτείνουν να έχουν ένα ανεξάρτητο κομμάτι όπως μια διακοσμητική καρέκλα ή ένα ντουλάπι ως διακοσμητικό Για να εξοικονομήσετε  χώρο, μπορείτε να αφαιρέσετε άλλα στοιχεία που δεν χρειάζονται. Αυτό το διακοσμητικό κομμάτι, φυσικά, μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως χώρος αποθήκευσης πετσετών, σαπουνιών ή άλλων μικρών αντικειμένων.

Προσθέστε διακοσμητικά τοίχου για να κρεμάσετε αντικείμενα

Οι γάντζοι είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε χώρο σε ένα μπάνιο χωρίς να προσθέσετε πραγματικά μια πραγματική επιφάνεια πάγκου. Οι γάντζοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα πάντα, από ρούχα έως μπουρνούζια έως πετσέτες. Τοποθετήστε άγκιστρα στο πίσω μέρος της πόρτας, στο πλάι των ντουλαπιών ή σε αχρησιμοποίητα τμήματα τοίχων.

Τοποθετήστε περισσότερους καθρέφτες στο μπάνιο

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται καθρέφτες στα μπάνια μόνο με σκοπό να ελέγξουν το μακιγιάζ ή τα μαλλιά. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να θεωρήσετε τους καθρέφτες στα μπάνια ως στοιχεία που επεκτείνουν το δωμάτιο οπτικά. Επίσης,  προσθέτουν φως στο δωμάτιο. Πολλοί ιδιοκτήτες θέλουν να προσθέσουν έναν δεύτερο καθρέφτη εκτός από τον κύριο καθρέφτη που βρίσκεται πάνω από τον νιπτήρα του μπάνιου.

Προστατέψτε το κάτω τμήμα του τοίχου

Η σανίδα όπου χρειάζεται δημιουργεί μια διάθεση αντίκας και είναι τόσο εύκολη στην εγκατάσταση. Δεύτερον, η σανίδα εκτελεί την πολύτιμη λειτουργία της προστασίας του κάτω τμήματος των τοίχων.  Οι αναπόφευκτες πιτσιλιές νερού που εμφανίζονται στα μπάνια από τη μπανιέρα ή το ντους κάνουν ζημιά μαροπρόθεσμα στους τοίχους. Μια καλή στρώση βαφής με βάση το λάδι διασφαλίζει ότι η σανίδα θα είναι σχεδόν αδιαπέραστη από την υγρασία.

Εάν η σανίδα δεν ταιριάζει στο στυλ σας, σκεφτείτε να προσθέσετε πλακάκια στο κάτω μέρος, 1 μέτρο από τον τοίχο. Το πλακάκι εξυπηρετεί επίσης τον ίδιο σκοπό προστασίας των τοίχων από την υγρασία και είχε μια απεριόριστη γκάμα από στυλ και χρώματα για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει.

Προσθέστε φυτά για να δώσετε ζωντάνια

Τα φυτά στο μπάνιο δεν πρέπει να είναι μεταγενέστερη σκέψη. Τα φυτά δίνουν χρώμα στ ανοιχτόχρωμα μπάνια που δείχνουν να στερούνται προσωπικότητας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα πλωτό ράφι για να δώσετε στα φυτά σας ένα άνετο μέρος.

Διαβάστε περισσότερα:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *