Τετράχρονη με δείκτη ευφυΐας 140 είναι και επισήμως ιδιοφυΐα – Newsbeast

Τετράχρονη με δείκτη ευφυΐας 140 είναι και επισήμως ιδιοφυΐα – Newsbeast


Alannah George τη λένε, είναι 4 ετών, είναι από την Αγγλία και είναι επισήμως ιδιοφυΐα, γινόμενη δεκτή στην ελίτ κοινότητα της Μένσα.

Η Μένσα είναι ένας διεθνής οργανισμός, με παρουσία και στην Ελλάδα, που καλωσορίζει μέλη που είναι στο εξυπνότερο 2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Σήμερα έχει 121.000 μέλη στις τάξεις της.

Οι γονείς της μικρούλας, Nadine και Edmund από το Μπάκιγχαμσαϊρ της Αγγλίας, λένε πως ήξεραν πάντα πως η Alannah ήταν «ένα αλλιώτικο παιδί». Έμαθε βλέπετε να διαβάζει μόνη της και αυτό που της αρέσει να κάνει είναι να παρακολουθεί κουίζ μαθηματικών. Ναι, από τα 2 της!

Το εξαιρετικά υψηλό IQ της, αυτό το δυσθεώρητο σκορ του 140 (με μέσο όρο ενηλίκων το 100), της δίνει μεγάλο προβάδισμα στο σχολείο. Είχε μάθει βλέπετε να διαβάζει και να υπολογίζει πριν καν πατήσει το πόδι της στην τάξη.

Σήμερα είναι ένα από τα νεότερα μέλη της Μένσα και έχει γίνει δεκτή στο «βασιλικό» σχολείο St George’s School, εκεί που πάνε δηλαδή τα εγγόνια της βασίλισσας και τα παιδιά της βρετανικής ελίτ.

Αν και είναι χιλιόμετρα μπροστά από τους συμμαθητές της, όπως επιβεβαίωσε και ο ψυχολόγος του σχολείου, Dr Peter Congdon.

Η Alannah γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014, είπε την πρώτη της λέξη σε ηλικία 7 μηνών και έκανε μετά αναπτυξιακά άλματα, μπορώντας να μιλά με ολοκληρωμένες προτάσεις στους 18 μήνες και να διαβάζει σελίδες ολόκληρες σε ηλικία 3 ετών.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *