Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες του κτιρίου που κάηκε στο Μπανγκλαντές – Newsbeast

Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες του κτιρίου που κάηκε στο Μπανγκλαντές – Newsbeast


Δύο από τους ιδιοκτήτες του πολυώροφου κτιρίου γραφείων στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, το οποίο την περασμένη εβδομάδα τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, συνελήφθησαν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Μπανγκλαντές. Η έλλειψη εξόδων κινδύνου στο κτίριο συνετέλεσε στον βαρύ απολογισμό του δυστυχήματος.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το 22ώροφο κτίριο γραφείων FR Tower, όπου εργάζονταν εκατοντάδες άνθρωποι στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της Ντάκα, δεν διέθετε επαρκή μέτρα ασφαλείας και σε αυτό είχαν πραγματοποιηθεί παράνομα εργασίες επέκτασης.

Εβδομήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά κατά την οποία τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας υπήκοος Σρι Λάνκας, σκοτώθηκαν πέφτοντας στο κενό για να γλιτώσουν.

Ο βοηθός του επιτρόπου της αστυνομίας Άμπντουλ Μπάτεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Σ.Μ.Χ.Ι Φαρούκ και ο Τασβιρούλ Ισλάμ, ο οποίος είναι τοπικός ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εθνικιστικού Κόμματος του Μπανγκλαντές, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εγκληματική αμέλεια και για οικοδομικές παραβάσεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα.

Ο Μπάτεν είπε ακόμη ότι η αστυνομία αναζητεί τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που κατασκεύασε το κτίριο τη δεκαετία του ’90.

Ο Φοϊζούρ Ραχμάν, ο επικεφαλής της ομάδας ερευνητών που συστάθηκε από το υπουργείο Διαχείρισης Καταστροφών, δήλωσε ότι οι αρχές λαμβάνουν καταθέσεις από επιζώντες προκειμένου να εντοπίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *