Ρωσικό δικαστήριο παρατείνει τον κατ’ οίκον περιορισμό της εκπροσώπου του Ναβάλνι έως τον Ιανουάριο

Ρωσικό δικαστήριο παρατείνει τον κατ’ οίκον περιορισμό της εκπροσώπου του Ναβάλνι έως τον ΙανουάριοΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 20:30

Ρωσικό δικαστήριο έδωσε σήμερα εντολή να παραταθεί έως τον Ιανουάριο του ερχόμενου έτους ο κατ’ οίκον περιορισμός που είχε επιβληθεί στην εκπρόσωπο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, ανακοίνωσαν ο δικηγόρος της και οι σύμμαχοι της.

Η Ρωσία έχει λάβει σκληρά μέτρα κατά της αντιπολίτευσης ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Οι περισσότεροι σύμμαχοι του Ναβάλνι είτε έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία είτε είναι αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Η Γιαρμίς βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Φεβρουάριο με την κατηγορία ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί για τους λόγους της πανδημίας, καθώς συμμετείχε όπως ισχυρίστηκαν οι Αρχές σε διαμαρτυρία συμπαράστασης προς τον Ναβάλνι, κατηγορία που όπως είπε η ίδια είχε πολιτικά κίνητρα.

Η ηλικίας 31 ετών Κίρα Γιαρμίς είναι εκπρόσωπος τύπου του Ναβάλνι από το 2014.

«Παρέτειναν τον κατ’ οίκον περιορισμό για έξι μήνες! Έως τις 6 Ιανουαρίου του 2022» δήλωσε η δικηγόρος της Γιαρμίς, Βερόνικα Παλιακόβα, έγραψε σε ανάρτηση της στο Twitter μετά την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο.

Οι σύμμαχοι του Ναβάνι δήλωσαν, με αναρτήσεις τους στο Twitter, ότι η δικαστική απόφαση μοιάζει με μέρος μιας στρατηγικής που αποσκοπεί να θέσει προσωπικότητες της αντιπολίτευσης σε κατ’ οίκον περιορισμό «για πάντα».

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις των δικαστηρίων που καθοδηγούνται ευθέως από το γράμμα του νόμου.

Ο Ναβάλνι, ένας σκληρός επικριτής του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, εκτίει ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών με την κατηγορία ότι παραβίασε τους όρους αναστολής της ποινής που του είχε επιβληθεί για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε κατασκευασμένη.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 20:30Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *