Προτεραιότητα η πίεση στο ΕΣΥ και όχι τι θα ισχύσει το Πάσχα

Προτεραιότητα η πίεση στο ΕΣΥ και όχι τι θα ισχύσει το ΠάσχαΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, 20:22

Η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ προβληματίζει τους ειδικούς, οι οποίοι αφήνουν τη συζήτηση που αφορά το Πάσχα για αργότερα.

Σχετικά με το αν θα επιτραπούν οι περιφερειακές μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα, ρωτήθηκε ο επ. καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, απαντώντας χαρακτηριστικά: «Για τις περιφερειακές μετακινήσεις θα μπορούσαν να εφαρμοστούν διάφορα πρωτόκολλα, αλλά τώρα είναι προτεραιότητα η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας» είπε και εξήγησε ότι η πίεση στο ΕΣΥ είναι καθοριστικό στοιχείο για το άνοιγμα δραστηριοτήτων κάτι που «η επιδημιολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει».

Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρουσιάζει «εύθραυστη σταθεροποίηση», ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης και πρόσθεσε πως «ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%».

Στην Αττική, η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης όπως επισήμανε, προσθέτοντας ότι στη Θεσσαλονίκη υπήρξε μέσα στην εβδομάδα μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης σήμερα.

Αναφερόμενος ο κ. Μαγιορκίνης στα ατομικά τεστ, είπε ότι κάθε Τετάρτη θα γίνεται η συνολική αποτίμηση των self test στη χώρα μας, η ευαισθησία των οποίων είναι πάνω από 80%. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης και σε βρετανική μελέτη που έγινε στις αρχές του 2021, όπου φάνηκε ότι το 93% των θετικών αποτελεσμάτων του ατομικού τεστ επαληθεύτηκαν, με μοριακό.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, 20:22Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *