Πώς μπορούν να παίρνουν τα παιδιά όλες τις βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά;

Πώς μπορούν να παίρνουν τα παιδιά όλες τις βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά;


Φαντάζει απίστευτο αλλά, όσο τα μικρούλια μας βρίσκονται ακόμη στα τρυφερά στάδια της ανάπτυξης, ο οργανισμός τους έχει μεγαλύτερες διατροφικές ανάγκες ακόμη και από αυτές των ενηλίκων.Χρειάζεται να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τις βιταμίνες που θα τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν πιο σωστά και ισορροπημένα, για αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές εμείς οι μανούλες με τη διατροφή τους.

Υπάρχουν τροφές που μπορεί να μην τους φαίνονται δελεαστικές, όμως περιλαμβάνουν όλους τους θρεπτικούς «συμμάχους», όπως το σίδηρο ή οι βιταμίνεςA, B και C, που θα θέσουνγερά θεμέλια για τη ζωή τους μετέπειτα. Πώς,όμως,θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, όταν οι μικροί μπόμπιρες αποφεύγουν τις πιο πλούσιες σε βιταμίνες τροφές, που δεν είναι άλλες από τα φρούτα και τα λαχανικά;

Αν ένα παιδί δεν είναι ιδιαίτερα δεκτικό με το φαγητό, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να «κατευθύνει» μία μαμάτο διαιτολόγιο του μικρού της προς μία υγιεινή και πλούσια σε βιταμίνες διατροφή. Παράδειγμα, να αδειάσει το ντουλάπι της κουζίνας από ανθυγιεινά σνακ και όταν το παιδί παραπονιέται πως πεινάει, να του προσφέρει ένα πρόχειρο γεύμα με φρούτα ή λαχανικά.

Μία καλή ιδέα θα ήταν να προσκαλέσει το μικρό της σε ένα ατελείωτο παιχνίδι στην κουζίνα ή ακόμη και να ζητήσει την πολύτιμη βοήθειά του στο μαγείρεμα. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία,περνώντας ποιοτικό χρόνο με το μικρό της, να του αναλύσει τα οφέλη των συγκεκριμένων τροφών και, γιατί όχι, να του αλλάξεικαι γνώμη.

Πώς μπορούν να παίρνουν τα παιδιά όλες τις βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά;

Συνήθως μία από τις μεγαλύτερες «μάχες» που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμείς οι μαμάδες, είναι να καταφέρουμε το παιδί μας να αγαπήσει τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς γνωρίζουμε πως σε αυτά βρίσκονται τα πιο πολύτιμα στοιχεία.Αν όλες μας οι προσπάθειες αποβούν «άκαρπες», μπορούμε να εμπλουτίσουμε το διαιτολόγιότουμε πολύτιμα συμπληρώματα διατροφής*, ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν το ευρύ φάσμα αναγκών ενός παιδικού οργανισμού που βρίσκεται στην ανάπτυξη. Τότε θα ξέρουμε σίγουρα πως έχουμε «μπουστάρει» τα μικρούλια μας, με όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν στις παραπάνω τροφές και τα βοηθούν να μεγαλώσουν ισορροπημένα.

Πώς μπορούν να παίρνουν τα παιδιά όλες τις βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά;

Γνώριζες πως η έλλειψη σιδήρου μπορεί να είναι η αίτια που το παιδί σου δεν είναι συγκεντρωμένο; Κι όμως, όταν το προσωπάκι του γίνεται ωχρό, εκδηλώνει μειωμένη ή υπερβολικά έντονη δραστηριότητα, καλύτερα να το «ψάξεις» γιατί από πίσω μπορεί να κρύβεται σοβαρή έλλειψη σιδήρου. Αν το παιδί παρουσιάσει κάτι από τα παραπάνω, σημαίνει πως χρειάζεται περισσότερη βιταμίνη Β2, ώστε να μπορέσει ο οργανισμός του να μεταβολίσει ευκολότερα το σίδηρο που λαμβάνει, άρανα αυξήσει και το ποσοστό του.

Όταν προστίθενται το σχολείο, το φροντιστήριο και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες στην καθημερινότητα των παιδιών, τόσο οι ανάγκεςαυξάνονται, αφού το σώμα και το μυαλουδάκιτους… κουράζεται περισσότερο από πριν. Μόνο λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία όπως η βιταμίνη Α και οι βιταμίνες συμπλέγματος Β, θα καταφέρει να αντεπεξέλθει. Τα παραπάνω θρεπτικά στοιχεία, ενισχύουν το φυσιολογικό μεταβολισμό του και συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Συγκεκριμένα το σύμπλεγμα βιταμινών Β ενδείκνυται για την καλύτερη λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν σε ακόμη μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας.

Πώς μπορούν να παίρνουν τα παιδιά όλες τις βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά;

Ξέρω πόσο σημαντικό είναι για σένα να νιώθεις ότι προσφέρεις στο αγγελούδι σου το καλύτερο. Να είσαι σίγουρη πως η πολυβιταμίνη ALTIONKidsPolyvitamins, που συμπεριλαμβάνει το εκχύλισμα από 22 φρούτα και λαχανικά Oxxynea®, είναι η πιο ασφαλής επιλογή αφού είναι απαλλαγμένη από συντηρητικά και τεχνητά χρώματα, δεν περιέχει γλουτένη, ούτε λακτόζη, καθώς επίσης δεν διαθέτει ζελατίνη ζωικής προέλευσης, αλλά πηκτίνη μήλου! Πριν αποφασίσεις να τηδοκιμάσεις, συμβουλεύσου πρώτα τη γνώμη του παιδίατρου που παρακολουθεί το μικρό σου και σίγουρα θα σε κατευθύνει σωστότερα, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες που έχει.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 98168/31-10-2017

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 97664/30-10-2017

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 97666/30-10-2017

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 97665/30-10-2017

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας στον ΕΟΦ.

***VI-80505-ALTION-12/2018Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *