Ο πρώην πρόεδρος Μεντβέντεφ εναντίον όσων έφυγαν από τη χώρα για να μην πολεμήσουν στην Ουκρανία

Ο πρώην πρόεδρος Μεντβέντεφ εναντίον όσων έφυγαν από τη χώρα για να μην πολεμήσουν στην ΟυκρανίαΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, 14:14

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ καταφέρθηκε σήμερα εναντίον των χιλιάδων Ρώσων που έχουν φύγει από τη χώρα για να μην πολεμήσουν στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τους “δειλούς προδότες”.

«Η Ρωσία είναι «πιο ισχυρή και πιο καθαρή χωρίς αυτούς», έγραψε στο Telegram, με την ευκαιρία της Ημέρας της ρωσικής Ενότητας, που εισήχθη από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το 2005 σε ανάμνηση μιας νίκης το 1612 εναντίον των πολωνικών δυνάμεων εισβολής.

«Εγκαταλειφθήκαμε από φοβισμένους ανθρώπους, που ανησυχούν για τον εαυτό τους. Δειλούς προδότες και πλεονέκτες αποστάτες που διέφυγαν προς μακρινές περιοχές, αφήνοντας τα κόκαλά τους να σαπίσουν στο εξωτερικό», δήλωσε ο στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι διέφυγαν από τη χώρα όταν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Ένα δεύτερο κύμα έφυγε όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την επιστράτευση 300.000 εφέδρων στις 21 Σεπτεμβρίου.

Αφότου το Κρεμλίνο έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία, ο 57χρονος Ντμίτρι Μεντβέντεφ διατυπώνει όλο και πιο αντιδυτικά μηνύματα μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μεντβέντεφ ήταν πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και στη συνέχεια πρωθυπουργός από το 2012 έως το 2020 ενώ τώρα είναι αντιπρόεδρος του πανίσχυρου ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, 14:20Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *