«Νήσος Ουτοπία» του Γιώργου Σταθόπουλου στη Sianti Gallery

«Νήσος Ουτοπία» του Γιώργου Σταθόπουλου στη Sianti GalleryΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, 14:24

Στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης «Νήσος Ουτοπία», του σύγχρονου υμνογράφου του έρωτα, Γιώργου Σταθόπουλου, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 12:30 θα γίνει ξενάγηση από τον επιμελητή της έκθεσης και ιστορικό τέχνης Γιώργο Μυλωνά παρουσία του ζωγράφου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου των εκδόσεων Νίκας της σειράς τέχνης, ενώ θα ακολουθήσει ενδιαφέρουσα συζήτηση με την συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.

«Νήσος Ουτοπία» του Γιώργου Σταθόπουλου στη Sianti Gallery

Ο Σταθόπουλος φιλοτεχνεί πόλεις, στις οποίες ο καταλυτικά κυρίαρχος και πολύχρωμος κάθετος ή οριζόντιος άξονας των πόλεων, δεσμεύει τον θεατή με την πρώτη ματιά. Μέσα στο γεμάτο πληροφορίες περιβάλλον δημιουργούνται απλές καθημερινές ιστορίες με ανθρωποκεντικό χαρακτήρα. Νεανικά γυναικεία πρόσωπα και ερωτευμένα ζευγάρια μέσα σε μετέωρα κτίσματα ενισχύουν την ρομαντική αλλά κυρίως την χιμαιρική διάθεση του καλλιτέχνη.

Στις ουτοπικές πόλεις του Σταθόπουλου η σύχρονη επικαιρότητα είτε είναι ζοφερή είτε όχι αλλά και οι αρχαιοελληνικοί μύθοι αποδίδονται με ευφυείς χρωματικούς συνδυασμούς, που συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό μιας εκρηκτικής χίμαιρας. Έτσι, δημιουργείται ένας κόσμος ποιητικός, που δίνει την αίσθηση ότι ίπταται αλλά τελικά είναι ονειρικά απελευθερωμένος. Τα έντονα, όμως, συμβολικά στοιχεία της ελληνικότητας πάντα σε πρώτο πλάνο στα έργα, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για μία ουτοπία ή για μία πραγματικότητα με εξπρεσιονιστική γραφή.

Πληροφορίες

Ξενάγηση: Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, ώρα: 12.30

Τοποθεσία : Sianti Gallery, Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη

Επιμέλεια Έκθεσης: Γιώργος Μυλωνάς

Ώρες λειτουργίας Sianti Gallery :

Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή 10:00-20:00

Τετάρτη 10:00-15:00

Σάββατο 10:00-16:00

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, 14:24Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *