Νέα καταγγελία κατά της DIGEA – Αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι τηλεοπτικού σταθμού με…

Νέα καταγγελία κατά της DIGEA – Αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι τηλεοπτικού σταθμού με την αυθαίρετη απόφαση της ψηφιακής πλατφόρμας…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο οικονομικό… τηλεοπτικό σταθμό SBC για την διακοπή του τηλεοπτικού του σήματος από τη DIGEA και ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι του SBC θέτουν «το μεγάλο ερώτημα πώς μπορεί μία ιδιωτική εταιρεία να ρυθμίζει το τηλεοπτικό τοπίο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αδειοδότησης και ενώ έχει πλήρη γνώση ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές είναι προϊόν δημόσιας περιουσίας;»

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στις 00:01 τα ξημερώματα της 1ης/8/2015 διεκόπη το σήμα του από τον πάροχο δικτύου DIGEA, παρά την αντίθετη θέση της προϊστάμενης αρχής, αφού πληροί όλες της προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας και εφόσον η διαδικασία αδειοδότησης των σταθμών είναι σε εξέλιξη».

«Παρά ταύτα», συνεχίζουν, «ο ιδιώτης πάροχος (DIGEA) προχώρησε σε αυτή την πρωτοφανή διακοπή χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες οι οποίες ωθούν δεκάδες οικογένειες εργαζομένων στην ανεργία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο».

Σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, συνέστησαν επιτροπή αγώνα και αποφάσισαν να ομόφωνα να ζητηήσουν την παρέμβαση της κυβέρνησης για την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Καλούν την κυβέρνηση:

  • να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της ήδη δρομολογημένης και χωρίς καθυστέρηση διαδικασίας προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών,
  • να προχωρήσει άμεσα την λειτουργία της νέας εταιρείας θυγατρικής της ΕΡΤ, παροχής δικτύου,
  • να προχωρήσει άμεσα στην νόμιμη στελέχωση του ΕΣΡ.

Επίσης ζητούν την έγγραφη δέσμευση από την πλευρά της εργοδότριας εταιρείας που λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό, για διασφάλιση των ιδίων θέσεων εργαζομένων που εργαζόντουσαν στον τηλεοπτικό σταθμό μέχρι την ημέρα που η DIGEA «έριξε μαύρο» στο SBC.

Ακόμη, «απαιτούν την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων σε όλα τα ΜΜΕ όπου ήταν ή είναι μέτοχοι καταζητούμενα πρόσωπα αλλά και τη διερεύνηση των συγκεκριμένων πράξεων εταιρειών, που μεταβιβάστηκαν σε άλλα πρόσωπα (αυξήσεις κεφαλαίων, «αναβιώσεις» εταιρειών), ενώ για το βασικό τους μέτοχο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης».

Με την ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του SBC γνωστοποιούν την πρόθεση τους να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον υπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υπουργό αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστο Σπίρτζη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, την ΕΣΗΕΑ, την ΕΤΙΤΑ κ.λπ.

«Η Ελλάδα του 2015 πρέπει να χαράξει τη νέα πορεία  της μακριά από τα κατεστημένα συμφέροντα των ολιγαρχών των Media. Για όποιον διαφωνεί  με τα παραπάνω, ας αναλογιστεί ότι η DIGEA “ρίχνει μαύρο“ σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, γιατί “ξαφνικά“ επανασυστάθηκε εταιρεία που είχε πριν χρόνια την άδεια του τηλεοπτικού σταθμού, με  μοναδικό μέτοχο ένα πρόσωπο που καταζητείται από την ελληνική δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “olagossip.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο olagossip.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading…


Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια