ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

louketo se marinopoulo poses chiliades ergazomeni sto dromo ti sinevi

Πόσες χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλεία εξαιτίας της καταστροφής του Μαρινόπουλου;

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται 30 χιλιάδες εργαζόμενοι – 15 χιλιάδες άμεσα και άλλες 15 χιλιάδες έμμεσα- αν μέχρι και τις αρχές της πρώτης εβδομάδας του νέου έτους δεν έχει υπάρξει φως σε σχέση με την εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Η συμφωνία Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη βρίσκεται πλέον σε οριακό επίπεδο με αυξημένες τις πιθανότητες κατάρρευσης του μεγαλύτερου στα ελληνικά χρονικά προγράμματος επιχειρηματικής διάσωσης – ένα πρόγραμμα με ελληνικό χρώμα και με ισχυρό αποτύπωμα στην οικονομία και την αγορά.

Μια τέτοιου είδους εξέλιξη που όλοι απεύχονται θα είχε ως άμεση συνέπεια και τα λουκέτα σε προμηθεύτριες μικρομεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις στη περιφέρεια αλλά και την διόγκωση της ανεργίας βγάζοντας στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενους.


Σύμφωνα με τα δεδομένα της στιγμής που γνωρίζουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές αλλά και οι τράπεζες και η κυβέρνηση η ενδιάμεση χρηματοδότηση που είχε προβλεφθεί από την συμφωνία μεταξύ των τραπεζών, της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, εξαντλήθηκε, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή απασχόλησε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των τραπεζών σε σύσκεψη που είχαν για αυτό ακριβώς το θέμα.

Η εξάντληση των δυνατοτήτων της ενδιάμεσης χρηματοδότησης αλλά και η εκκρεμότητα με την δικαστική απόφαση για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης συγκροτούν σε κάθε περίπτωση ένα εκρηκτικό μείγμα.

Από την άλλη πλευρά κυβερνητικοί κύκλοι σπεύδουν να καθησυχάσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους υποστηρίζοντας στα λόγια ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την συμφωνία και το σχέδιο διάσωσης.

fimes.gr

loading…Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “olagossip.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο olagossip.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια