«Ήμαστε παρθένοι και έτσι ήταν η πρώτη μας φορά»

«Ήμαστε παρθένοι και έτσι ήταν η πρώτη μας φορά»


Είμαι 20 ετών και πολύ πρόσφατα ολοκλήρωσα και εγώ και η κοπέλα μου για πρώτη φορά στη ζωή μας. Το μέγεθος του πέους μου είναι 13 εκατοστά.

Όταν ολοκληρώσαμε για δεύτερη φορά, λόγω του ενθουσιασμού μου, εκσπερμάτισα αμέσως. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε ξανά αλλά μου έλεγε ότι δεν νιώθει κάτι.

Σημαίνει κάτι για το πέος μου; Είναι αρκετό ή συμβαίνει κάτι άλλο; Επίσης, την πρώτη φορά αν και πονούσε πολύ, δεν έσπασε ο υμένας της. Είναι κάτι αυτό;

Στο ερώτημά σας απαντά η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Το μόνο που υπάρχει, είναι το άγχος που έχουν οι νέοι άνδρες. Αξίζει να προσπαθήσετε ξανά όμως. Όσο για τον φαλλό, είναι όργανο ηδονής και για τα δύο φύλα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια προσπάθεια θα είναι η καθοριστική.

Τα δημοσιευμένα ευρήματα αποκαλύπτουν το άγχος των ανδρών σχετικά με το εάν το μέγεθος του πέους τους είναι επαρκές και εάν μπορεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές συντρόφους. Ποια είναι λοιπόν, η αλήθεια; Σχετικά με το μήκος και το πάχος του ανδρικού γεννητικού οργάνου, η αλήθεια επισκιάζεται από την ελεύθερη και διαδεδομένη διαθεσιμότητα της διαδικτυακής πορνογραφίας, η οποία αυξάνει το άγχος των ανδρών και τις προσδοκίες τους από την αρρενωπότητα τους.

Οι δυσλειτουργικές αυτές προσδοκίες ενισχύονται ταυτόχρονα από μια ανταγωνιστική αγορά που υπόσχεται μεγαλύτερο πέος μέσα από τη χρήση ειδικών συσκευών. Ακόμα και η γνώση ότι η οπτική γωνία από την οποία βλέπει ο ίδιος ο άνδρας το πέος του, αυτόματα κάνει το όργανο του να φαίνεται μικρότερο, σε σύγκριση με το πώς θα φαινόταν από διαφορετική οπτική γωνία.

Πόσα εκατοστά «πρέπει» να είναι το πέος;

Μάλιστα, στο επιστημονικό περιοδικό «Nature» δημοσιεύτηκε ένας πίνακας που περιέχει τα ευρήματα 16 μελετών σχετικά με τις διαστάσεις του πέους. Η πιο πρώιμη σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε το 1899. Το σημαντικό είναι ότι όλες κατέληξαν σε παρόμοια ευρήματα:

  • Το μέσο μήκος του χαλαρού πέους κυμαίνεται από 7 έως 10 εκατοστά.
  • Η μέση περιφέρεια του χαλαρού πέους κυμαίνεται από 9 έως 10 εκατοστά.
  • Το μέσο μήκος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 12 – 16 εκατοστά.
  • Η μέση περιφέρεια του πέους σε στύση εκτιμάται γύρω στα 12 εκατοστά.

Είναι πολύ σημαντικό οι άνδρες που ανησυχούν για το μήκος του οργάνου τους να μιλήσουν με τον ειδικό που εμπιστεύονται, ώστε να διευκρινιστεί εάν και σε ποιο βαθμό οι ανησυχίες τους είναι βάσιμες.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σεξ για πρώτη φορά και χωρίς προφύλαξη: Όλα όσα θα σε ανησυχήσουν

Η εμπειρία της πρώτης σεξουαλικής επαφής: Όταν το ζευγάρι ολοκληρώνει

9 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου αν απέχεις από το σεξ

Σεξ: Οι κατάλληλες στάσεις αν έχεις πόνο στη μέση

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *