Δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα – Newsbeast

Δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα – Newsbeast


Στο αποψινό διάγγελμα της Άνγκελα Μέρκελ για τον κορονοϊό, δεν πρόκειται να ανακοινωθούν νέα μέτρα.

«Δεν πρόκειται για νέα μέτρα. Θα αναφερθεί στο τι πρέπει να γίνει τώρα στη Γερμανία για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού και το πώς πρέπει να συμμετέχει ο καθένας», τόνισε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η Μέρκελ έχει προτρέψει αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες τους πολίτες να κρατήσουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους και να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να κάνουν τα απολύτως απαραίτητα ή για να μεταβούν στη δουλειά τους. Η εξάπλωση του ιού πρέπει οπωσδήποτε να επιβραδυνθεί, διότι διαφορετικά το σύστημα υγείας θα επιβαρυνθεί και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα των νοσούντων.

Η καγκελάριος έχει κάνει λόγο για τη χειρότερη κρίση εδώ και 70 χρόνια και έδωσε συνεντεύξεις τύπου τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη το βράδυ. Προηγουμένως, είχε συζητήσει μέσω βίντεο με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ομάδας των 7 (G7 )και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Μέρκελ θα απευθυνθεί για πρώτη φορά στη θητεία της από την τηλεόραση απευθείας στους πολίτες απόψε το βράδυ, κάτι το οποίο κάνει μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Συνήθως, η καγκελάριος απευθύνεται από τηλεοράσεως απευθείας στους πολίτες μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα Χριστούγεννα. Το βράδυ, το τηλεοπτικό της διάγγελμα πρόκειται να μεταδοθεί μέσω του δεύτερου (ZDF) και του πρώτου (ARD) δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *