Αρμάδα 131 πλοίων «βγάζει» η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο – Newsbeast

Αρμάδα 131 πλοίων «βγάζει» η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο – Newsbeast


Με μεγάλες προσδοκίες για την Τουρκία ξεκινά την Δευτέρα η άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με αυτή θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και θα διεξαχθεί το διάστημα 13-25 Μαΐου στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, όπως αναφέρει το news.gr.

Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με την Άγκυρα, είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της ετοιμότητας των ναυτικών δυνάμεων της χώρας.

Η Τουρκία αναφέρει πως θα κινητοποιήσει 110 πλοία, περιπολικά, ελικόπτερα, drone, πεζοναύτες και μονάδες ειδικών δυνάμεων SAT και SAS καθώς και άλλες παράκτιες δυνάμεις του πολεμικού της ναυτικού.

Θα χρησιμοποιηθούν επίσης μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα του στρατού.

Τακτική υποστήριξη από αέρος θα παρέχουν μεταγωγικά αεροπλάνα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας καθώς και εναέρια ραντάρ.

Συνολικά 131 πλοία, 57 αεροσκάφη, 33 ελικόπτερα και 25.900 στρατιώτες καθώς και κορβέτες, περιπολικά και αεροσκάφη της ακτοφυλακής πρόκειται να συμμετάσχουν.

Την άσκηση θα συντονίζει το κέντρο επιχειρήσεων που στήθηκε και για την προηγούμενη άσκηση «Μπλε Πατρίδα».

Η άσκηση θα ξεκινήσει στις 13 Μαΐου με την έξοδο των πλοίων από τους ναυστάθμους Kdz.Ereğli, Umuryeri, Gölcük, Erdek, Foça, Aksaz, Mersin, İskenderun. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν και εγχώρια οπλικά συστήματα και πυρομαχικά.

Στις 21-24 Μαΐου 85 πλοία θα επισκεφτούν 31 λιμάνια σε αντίστοιχες πόλεις της Τουρκίας και 2 του εξωτερικού. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε επίσης στη δημοσιότητα δύο βίντεο. Ένα προπαγανδιστικό της άσκησης και ένα στο οποίο απεικονίζεται ο εναέριος ανεφοδιασμός μαχητικού της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

 

 

Αξίζει να αναφερθεί πως στην περίπτωση της προηγούμενης άσκησης «Μπλε Πατρίδα» που είχε διαφημιστεί από την Άγκυρα ως η μεγαλύτερη που είχαν διεξάγει ποτέ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις της χώρας και ειδικά το πολεμικό της ναυτικό, κινήθηκε στα συνηθισμένα πλαίσια μιας μεγάλης άσκησης και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο αριθμός των πλοίων που τελικά κινητοποίησε η Τουρκία τελικά δεν ήταν αυτός που είχε ανακοινωθεί.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *