Ανάσα! Δείτε πόσα χρήματα θα μπορείτε να κάνετε ανάληψη πλέον από τα…

Ανάσα! Δείτε πόσα χρήματα θα μπορείτε να κάνετε ανάληψη πλέον από τα ΑΤΜ κάθε μέρα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ιδιαίτερα θετικά μηνύματα βγήκαν από την συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από ώρα σε ώρα, έρχεται νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δίνει την δυνατότητα στους καταθέτες, να κάνουν ανάληψη του εβδομαδιαίου ορίου, όποια ημέρα της εβδομάδας επιλέγουν.

Είτε μέσω κάρτας είτε στα γκισέ, σήμερα, επιβεβαιώθηκε ότι αν και δεν αλλάζουν τα συνολικά όρια αναλήψεων, το ίδιο ποσό των 420 ευρω θα μπορούν να «σηκωθούν», ανά επτά ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος εξαντλήσει το όριό του π.χ. την Τρίτη, κάνοντας ανάληψη και των 420 ευρώ, τότε θα μπορεί να πραγματοποιήσει ξανά ανάληψη, την επόμενη Τρίτη, δηλαδή μετά το πέρα του επταημέρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια ΠΝΠ θα ορίζει επίσης ότι:

-Οι διατραπεζικές συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων κάτω από το όριο των 150.000 ευρώ θα διενεργούνται απευθείας στις τράπεζες, χωρίς να περνάνε από την ειδική Επιτροπή Έγκρισης που συστήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

– Την αύξηση του ημερήσιου ορίου εγκρίσεων από 15 εκατ. την ημέρα σε 22 εκατ. από τις υποεπιτροπές παλαιές και νέες.

– Και την αύξηση του σωρευτικού ορίου ανά πιστωτικό ίδρυμα από 3,4 εκατ. ευρώ την ημέρα σε 5 εκατ. ευρώ για τις συστημικές τράπεζες.

ΠΗΓΗ

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “olagossip.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο olagossip.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading…


Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια