Αγέλη πιθήκων στην Ινδία «άρπαξε» δείγματα αίματος ασθενών με κορονοϊό – Newsbeast

Αγέλη πιθήκων στην Ινδία «άρπαξε» δείγματα αίματος ασθενών με κορονοϊό – Newsbeast


Μια τουλάχιστον περίεργη ληστεία πραγματοποίησε μια αγέλη πιθήκων στην Ινδία, όταν επιτέθηκε σε υπεύθυνο ιατρικού εργαστηρίου και άρπαξε δείγματα αίματος ασθενών που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές.

Το επεισόδιο σημειώθηκε αυτήν την εβδομάδα, όταν ένας τεχνικός εργαστηρίου περπατούσε στην Πανεπιστημιούπολη κρατικής ιατρικής σχολής στο Μεερούτ, 460 χιλιόμετρα βορείως της πόλης Λούκνοου, πρωτεύουσας του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.

«Οι πίθηκοι άρπαξαν και κατόπιν διέφυγαν με τα δείγματα αίματος τεσσάρων ασθενών της COVID-19 που υποβάλλονται σε θεραπεία… Είχε χρειασθεί να πάρουμε ξανά δείγματα αίματός τους», δήλωσε ο δρ. Σ.Κ. Γκαργκ, ανώτερο στέλεχος της σχολής.

Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν έχει αποσαφηνισθεί εάν οι πίθηκοι έχουν χύσει τα δείγματα αίματος, αλλά οι άνθρωποι ζουν κοντά στην καταπράσινη πανεπιστημιούπολη φοβούνται για πιθανή, περαιτέρω, εξάπλωση του ιού σε περίπτωση που οι πίθηκοι έχουν μεταφέρει τα δείγματα σε κατοικημένες περιοχές.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γκαργκ είπε ότι δεν έχει διαπιστωθεί εάν οι πίθηκοι μπορούν να προσβληθούν από τον κορονοϊό όταν έλθουν σε επαφή με μολυσμένο αίμα.

Σε γενικές γραμμές, θεωρείται πως ο ιός μεταπήδησε στον άνθρωπο από ζώα σε μια υπαίθρια αγορά αγρίων θηραμάτων στην κινεζική πόλη Οουχάν, στα τέλη του περασμένου έτους.

Οι πίθηκοι ζουν όλο και πιο κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς στην Ινδία και προκαλούν μεγάλες αναταραχές, καθώς επιτίθενται ακόμη και σε ανθρώπους. Οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντός τους είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα ζώα μετακινούνται προς τις αστικές περιοχές, αναζητώντας τροφή.

Η Ινδία καταμετρά 165.799 κρούσματα κορονοϊού και 4.706 θανάτους.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.