ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Φουλ» το «χαρτί» των προσφύγω έπαιξε ο πρωθυπουργός Α.Τσίρας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α.Τσίρας αποφάσισε να ρίξει στο τραπέζι το «χαρτί» των προσφύγων λέγοντας πως εάν δεν υπάρξει ικανοποιητική λύση για την Ελλάδα στο θέμα του κλεισίματος της β΄αξιολόγησης τότε η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα παρουσιάσει επιδείνωση με αρνητικά αποτελέσματα στην παροχή ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης στους 62000 περίπου πρόσφυγες που χουν στην Ελλάδα, εκτός του ακαθόριστου αριθμού παρανομών μεταναστών.

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα του Politico, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο προσφυγικό. Με βάση, μάλιστα, το δημοσίευμα η Μέρκελ είπε στον Τσίπρα ότι δεν θέλει πρόσφυγες στη Γερμανία κατά την προεκλογική περίοδο.

Στο περιθώριο της συζήτησης των δύο ηγετών βρέθηκε το ελληνικό πρόγραμμα, η οικονομία και το ζήτημα της αξιολόγησης, αφού η Μέρκελ εστίασε στο προσφυγικό που την… καίει ενόψει των εκλογών του 2017 στην χώρα της.

Οπως αναφέρει το Politico, το βασικό θέμα της ατζέντας ήταν το μοίρασμα των 62.000 προσφύγων στην Ελλάδα, από τους οποίους πάνω από 16.000 διαμένουν υπό ασφυκτικές συνθήκες στα ελληνικά νησιά. Η προηγούμενη συμφωνία των χωρών της ΕΕ για το μοίρασμα τερματίστηκε μιας και πολλές χώρες δεν πήραν τον αριθμό που είχε συμφωνηθεί.


Η Μέρκελ φαίνεται να έλαβε το «μήνυμα» λέγοντας στον Έλληνα πρωθυπουργό πως «θα τα βρουν, εννοώντας πως θα υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται στο Eurogroup.

«Ξανά και ξανά, θα υπερασπιστούμε μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ. Χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι μόνες τους» είπε η Μέρκελ στην κοινή ανακοίνωση Τύπου.

Το Βερολίνο ανησυχεί ότι, εκτός και αν η Ελλάδα κατορθώσει να προσφέρει κατάλυμα στους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο, θα κατευθυνθούν στη Γερμανία. Με τις εθνικές εκλογές να πλησιάζουν το 2017, η Μέρκελ θέλει να αποφύγει εικόνες και πρωτοσέλιδα με πρόσφυγες στη Γερμανία και γνωρίζει ότι η συνεργασία με την Ελλάδα είναι κρίσιμης σημασίας, ειδικά εάν η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας (που σε μεγάλο βαθμό έχει διαπραγματευτεί η Γερμανία) καταρρεύσει.

ΠΗΓΗ: pronews.gr, realfreshnews

loading…Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “olagossip.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο olagossip.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια