ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩPΑ | ΔΥΣΤΥΧΩΣ έρχεται ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ Δευτέρα!! Δείτε…

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩPΑ | ΔΥΣΤΥΧΩΣ έρχεται ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ Δευτέρα!! Δείτε…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΒΑΡΥΣ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ …ΠΕΛΕΚΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

10 αλλαγές στο συνταξιοδοτικό φέρνουν τον πανικό, το χάος και την μεγαλύτερη εξαθλίωση το 2016! Περικοπές από σήμερα σου λέει….

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνταξιούχοι είναι δεδομένο πως θα δουν από αύριο τις απολαβές τους να περικόπτονται – για ακόμα μια φορά. Πρόκειται για ήδη νομοθετημένες και ψηφισμένες διατάξεις που προκύπτουν από προηγούμενες δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών και οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν από 1/1/2016, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σχετικό άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ.

«Ασφυκτικές» συνθήκες για τους φορολογουμένους δημιουργούν τα νέα δεδομένα για τη φορολογία, τα οποία θα ισχύσουν.

Η αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και της προκαταβολής φόρου για αγρότες και ελευθέρους επαγγελματίες αδειάζουν ακόμα περισσότερο τις τσέπεες των Ελλήνων, που ήδη δεν έχουν επιπλέον φοροδοτική ικανότητα.

Επιπλέον χρήματα θα κληθούν να πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια, καθώς θα αυξηθούν οι συντελεστές φορολόγησης από το 11% στο 15%.

Συγκεκριμένα, επιπλέον φόρους 130 εκ. ευρώ, εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και τον Ιούλιο του 2015, που ενεργοποιήθηκε η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, θα κληθούν να πληρώσουν όσοι το 2015 απέκτησαν εισοδήματα πάνω από 30.000.

Μεγάλα βάρη θα πληρώσουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τα λεγόμενα «μπλοκάκια» καθώς με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί, θα πρέπει να πληρώσουν αυξημένη προκαταβολή φόρου για τα εισοδήματα του 2015 από 55% σε 75%.

Μεγάλες επιβαρύνσεις θα έχουν και οι αγρότες. Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος αυξάνεται από το 55% στο 75%, ενώ φέτος αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής από το 13% στο 20% και εν συνεχεία το 2017, στο 26%.

Δύσκολα περιμένουν και τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια.

Εντός του 2016 θα αυξηθούν οι συντελεστές φορολόγησης από το 11% στο 15% (για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ) και από το 33% στο 35% (για εισοδήματα από ενοίκια άνω των 12.000 ευρώ).

Όσο για το αφορολόγητο, φέτος όπως φαίνεται θα μετρήσει τόσο το πλαστικό χρήμα, όσο και αποδείξεις που ως τώρα δεν μετρούσαν, για παράδειγμα αυτές του σούπερ μάρκετ…

 

ΠΗΓΗ

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “olagossip.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο olagossip.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading…



Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια